Istoric Skoda Octavia

Modelul Skoda Octavia este un automobil, desenat cu atentie, modelat cu grija si rafinat in timp. Te invitam sa urmaresti, impreuna cu noi, evolutia sa de la batranul Popular produs inainte de cel de-al doilea Razboi Mondial la Noua Skoda Octavia de astazi.

modelul Skoda Popular - un automobil de succes in anii '30, a stat la baza modelelor ulterioare de Octavia Cu performante deosebite si un pret atragator Skoda Popular a fost un model de succes al anilor '30.
Foto: skoda-auto.com
Fotografii sub © copyright Skoda Auto Company

1949-1958

Inainte de cel de-al doilea Razboi Mondial, Cehoslovacia se remarca drept o tara industrializata din Europa. Motocicletele Jawa, camionetele Tatra, tractoarele Zetor si automobilele Skoda sunt doar cateva din exemplele care ilustreaza acest lucru.

Noile automobile Skoda erau derivate direct din modelul Popular produs inainte de razboi, modificarile constand doar intr-un facelift. Modelele Skoda 1101s si 1102 au fost doar doua dintre acesta, urmad a fi inlocuite in 1952 cu Skoda 1200.

Inceputul anilor '50 s-a dovedit dificil atat in viata sociala, cat si in industria auto. In iunie 1953 comunistii au dat o lovitura dura populatiei prin reforma monetara. Depozitele bancare de 5000 de coroane au fost schimbate la o rata de 50:1, in timp ce preturile si salariile s-au modificat intr-un raport de 5:1.

Astfel, automobilele de calitate au reprezentat o sursa binevenita pentru mult ravnita valuta. Acest lucru explica si necesitatea proiectarii unui model nou de automobil. In 1955 a aparut modelul Skoda 440 avand 80% din piese identice cu cele folosite in cazul predecesorului S 1102. Din acest model a derivat roadster-ul Skoda 450. Masina a avut un succes extraordinar atat pe piata interna, cat si la export, cererea depasind cu mult capacitatea de productie.

Text preluat din lucrarea "100 de ani de istorie Skoda". Multumim Skoda Romania.
forum promo

banner promo
Branding, rebranding, corporate identity Lucram pentru tine, pentru imaginea ta!

Handcoded by tskdesign. Drepturile de autor asupra comunitatii Fan Octavia Tour apartin Cassys Design si tskdesign.
Toate materialele utilizate in site apartin creatorilor acestora
fan club acreditat de Skoda Romania

Warning: Unknown: write failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/tmp) in Unknown on line 0